Der er flere og flere der cykler til og fra arbejde

Der er mange byer i Danmark, som er begyndt at have lidt mere fokus på, at lave gode vilkår for alle dem der vælger at cykle hver dag. Det er gået op for mange byer, at det er en god ting at investere i gode forhold for cyklisterne, fordi de trækker flere biler af vejene og flere cykler ud på cykelstierne. Især i Danmarks storbyer er det stor fokus på, at prøve på at få flere til at cykle og færre til at køre bil. Dette har flere årsagter, for det første er der rigtig mange biler som skal ind i byen om morgenen, dette skaber stort trafikkaos, med lange ventetider på vejene, fordi der er så mange biler. Dernæst er det også en måde at opbygge en lille smule mere folkesundhed, jo mere tilgængeligt man gør det at cykle på arbejde, jo flere vil begynde at gøre det, dette vil i den lange ende kunne have positive konsekvenser for folkesundheden.

Cykler er ikke så dyre længere som de har været. Der er efterhånden mange der lever af at sælge cykler, og især i storbyerne er der nærmest en cykelhandler rundt om hvert hjørne. Det er ikke længere særlig dyrt at købe en helt ny og super lækker cykel, så derfor er der ikke nogen undskyldning, det er bare et spørgsmål om at komme ud og i gang.

Cykler er med til at gøre Danmark til et specielt land

Der er mange andre lande, hvor det ikke er særlig normalt at cykle. Faktisk er Danmark nok et af de lande der har allerflest cyklister på vejene. Cykelstier er ikke rigtigt noget man kender til i andre lande, og der er rigtig mange turister der mener at Danmark er et virkelig hyggeligt sted at være på grund af at der er så mange cyklister og så relativt få biler.

Der er flere turister der misunder de forhold vi har i Danmark, herunder også muligheden for at kunne cykle en tur, uden at sætte liv og lemmer på spil. Det at kunne cykle på vej til arbejde, er noget vi Danskere skal være stolte af, og noget som vi børe større op om. Det er sundt for en nation, at det ikke er farligt at skulle bevæge sig lidt.

Cykler er nemt tilgængelige i Danmark

Det er nærmest noget af det nemmeste at anskaffe sig, altså en cykel. Der er rigtig mange cykel forhandlere, og også en stor portion af webshops som forhandler cykler online. Der findes selvfølgelig cykler i alle prisklasser, men i Danmark kan man sagtens få en rigtig god cykel til under 2000 kr. Hvis man gerne vil have en ny cykel, kan man eventuelt undersøge mulighederne indenfor modeller der ikke er fra i år, modeller der er et år eller to yngre, og ofte sat væsentligt ned, og her kan man få virkelig meget cykel for pengene. En rigtig god cykel, gør cyklingen til en leg.