Efterskoleophold øger lysten til at gå i skole

Mange elever i folkeskolen har svært ved at bevare fokus på skolen og gider ikke deltage i undervisningen eller at lave lektier. De har mistet interessen for at lære allerede i 8. klasse, og det er et kritisk tidspunkt for de unge. For mange unge kan løsningen på problemet være et efterskoleophold, hvor de får lov til at komme ud af de sædvanlige rytmer. Det er med til at udvikle de unge og giver mod på endnu engang at engagere sig i undervisningen. 

Et efterskoleophold betyder et ny begyndelse for mange unge. Når de unge kommer på efterskole allerede i 9. klasse, så kommer de ud af de vante omgivelser hos forældrene. Det udvikler de unge, så de endnu engang får mod og lyst til at lære i undervisningen. Det er vigtigt at de unge har lyst til at lære, hvis de skal være motiverede for at tage en ungdomsuddannelse efterfølgende. Når de unge er på efterskolen, så er det andre krav til dem, end der har været derhjemme og de skal tage ansvar for dem selv. Undersøgelser viser, at dette er en rigtig god ide, når de unge skal udvikle sig til at blive selvstændige individer, der skal kunne klare sig selv.

9. klasse på en efterskole 

Midtjysk Efterskole står klar til at tage imod dig, hvis du ønsker en ny start i 9. klasse. De sidste år i folkeskolen kan være en svær tid for mange unge, hvor det kan være svært at fokusere på sin skolegang. Derfor er 9. klasse på Midtjysk Efterskole en god blanding af det faglige og det sociale, så der er plads til det hele. Skolen søger for at eleverne får mulighed for at fokusere på sine interesser gennem de spændende linjefag. Derudover er der stor fokus på det sociale på efterskolen. Hvis eleverne keder sig i skolen, så kan det føre til mistrivsel og stress. Eleverne får venner for livet, og det er med til at udvikle dem socialt. Elevernes sociale kompetencer er midt ligeså vigtige som deres faglige kompetencer, så det er vigtigt at dette går hånd i hånd. Når eleverne har det godt, så har de også nemmere ved at koncentrere sig i skolen.

Undervisningens opbygning på Midtjysk Efterskole giver ofte eleverne mere blod på tænderne for at lære, da efterskolen har andre muligheder end en folkeskole. Det betyder, at mange af de gamle elever fra efterskolen har fortalt efter efterskoleopholdet, at de blandt andet har fået en øget interesse for fysik på efterskolen end de havde i folkeskolen. Eleverne får mulighed for at arbejde mere intenst med fagene end der er mulighed for på folkeskolen. Det øger de unges mulighed for at lære og forstå fagene.

Hvis I er interesseret i at læse mere om Midtjyskefterskole og dens muligheder, så kan I læse mere lige her: http://midtjyskefterskole.dk/bliv-elev/9-klasse-paa-midtjysk/