Flere danskere opsøger selv en smerteklinik

Der er idag mange danskere, der går rundt med uforklarlige smerter forskellige steder i kroppen. Det gælder særligt smerter i leddene, som mange læger blot forklarer ved manglende motion. Dog kan disse smerter sagtens skyldes alvorlige kroniske lidelser, som skal i behandling hurtigst muligt. Men mange danskere oplever, at de ikke bliver taget alvorligt, når de henvender sig til lægen. Mange får nemlig at vide, at de blot skal lave et par øvelser eller tage den lidt med ro, for at smerterne går over. Man kan således sagtens risikere at gå rundt med kroniske smerter i flere år, før lidelserne bliver taget seriøst. Det samme gælder den procentdel af befolkningen, der døjer med daglig hovedpine eller voldsomme anfald af migræne. Her kan lidelserne skyldes kroniske spændinger eller sygdomme, der kræver den korrekte medicinering og behandling.

I det danske lægesystem kan det dog være svært at blive hørt. Hvis lægen ikke henviser dig til en klinik, kan det derfor være en god idé at opsøge en smerteklinik selv. Dette er særligt for dig, der har gået med de samme slags smerter i flere år, uden hverken at få en diagnose eller en forbedring. Her kan du som det første få konstateret en diagnose, som hurtigt kan hjælpe dig videre i forløbet. En diagnose på dine symptomer er nemlig første skridt til at få den rette behandling og komme i bedring. Det er heller ikke helt unormalt, at lægerne har givet den forkerte diagnose og medicinering, hvilket blot kan gøre lidelserne langt værre.

Lokale læger beklager manglen på rette behandling

Eksperterne udtaler, at smerterne i kroppen kan være meget voldsomme, og være forstyrrende i både privatlivet og arbejdslivet. Migræne og voldsomme spændinger kan forekomme pludseligt og uden varsel, og det kan derfor være svært for patienterne at tage højde for lidelserne i deres dagligdag. Smerter i leddene, ryggen og lænden kan nedsætte arbejdsevnen, og også give voldsomme spændingshovedpiner. Undersøgelser viser, at danskerne derfor kræver akut hjælp, til at komme i behandling. Der er derfor en stigende procent af danskere, som ikke lader sig vente på lægens dom. Her viser statistikken for det seneste år, at langt flere kronisk lidende selv vælger at tage kontakt til de forskellige klinikker i landet.

På smerteklinikkerne oplever patienterne, at de får langt hurtigere diagnosticering end hos lægen. Mange har ligefrem oplevet, at have været igennem et længere forløb med stakkevis af undersøgelser ved lægen, der ikke har været i stand til at finde årsagen til smerterne. Det gælder især for dem, der lider af en form for nervesmerter. Dette er en lidelse i nerverne, der kan opstå i forbindelse med trafikuheld, operationer eller andre kroniske sygdomme. Da denne lidelse er svær at diagnosticere og behandle, kræver det langt mere specialiserede læger at nå til kernen af problemet. Mens kommunens læger beklager manglen på den rette diagnosticering, afholder dette dog ikke danskerne til at tage sagen i egen hånd, og opsøge en privatklinik.