Hjælpemidler til ældre

Når man kommer op i alderen og fysikken gradvist bliver mindre og mindre, så kan det være en stor hjælp at anskaffe sig nogle hjælpemidler, der kan hjælpe en i hverdagen, så man nemmere kan klare sig selv, som man plejer. Der findes efterhånden en meget stor mængde at hjælpemidler, således at man har mulighed for af dække de fleste behov. Hjælpemidler til ældre kan du finde et enormt udvalg af online, samt grundige guides til anvendelse af hjælpemidlerne. Det giver et godt overblik over mulighederne, og måske kan man finde løsninger på problemer, som man ikke selv havde tænkt over.


Hjælp på badeværelset

På badeværelset kan de fleste få brug for hjælp, både på grund af flisegulv, som er hårdt, hvis man skulle falde, og så er der glat, når man vasker sig, hvilket øger risikoen for fald. Derfor kan man få mange hjælpemidler til badeværelset. Det kan for eksempel være en skammel med håndtag, så man kan sidde ned, mens man bader. Skamlerne kan justeres i højden, således at de passer præcis til den enkelte bruger. Man kan også få greb, som kan monteres på oplagte steder på badeværelset. Det kan være i badet, ved toilettet, ved vasken, og hvor man ellers kan have behov for at kunne holde bedre fast, for at lette ens færden.


Hjælpemidler til soveværelset

I soveværelset vil det ligeledes være oplagt at installere nogle hjælpemidler. Især omkring sengen, da det kan være svært at komme i, men endnu sværere at komme op om morgenen, da det ikke er nemt at komme op fra en liggende stilling, og slet ikke med muskler, der lige har slappet af under søvnen. Til sengen kan man få en sengeforhøjer, som gør sengen højere, og dermed nemmere at anvende. Man kan også vælge en seng med elevationsmulighed, så det bliver endnu lettere at få løftet kroppen op.


Nemhed i stuen

I stuen tilbringer man gerne sine vågne timer, derfor er det også vigtigt her, at man nemt kan færdes, samtidig med at det skal være trygt. Af stole findes der et bredt udvalg, som alle har fokus på at være komfortable, ergonomisk korrekte, samt være lette at sætte sig i, og ikke mindst medgørlige at komme op fra, når man ønsker at rejse sig igen. Der findes både lænestole, hvori man har mulighed for at læne ryglænet tilbage, samt stå en fodskammel ud, så man kan tage sig en lur eller en hvil. Der findes også stole, som er gode til selskab og for eksempel kaffedrikning. Fælles for dem alle er at de bør prøves inden brug, så man selv kan afgøre, om de er rare at anvende.


Læs for livet

Hvis man er glad for at læse, så kan man få adskillelige hjælpemidler, som hjælper med bogstavforstørrelse, læselys osv. De kan både være håndholdte, og nogle sættes foran som en slags plade. Man kan også få en bogholder, der holder bogen for en, mens man læser. Dermed kan man let fortsætte sin læsning præcis som man plejer.