Investér i en bæredygtig tørretumbler

Når det kommer til den elektroniske inventar i vores, så må vi indstille os på, at vi skal til at kigge efter de mest bæredygtige løsninger. Helt bæredygtig bliver en tørretumbler nok aldrig, men man kan i dag investere i tørretumblere, der kommer tæt på. Men hvad skal man kigge efter i sit nye tørretumblervalg? Det kigger vi på i denne artikel, hvor vi kigger på nogle forskellige funktioner og energimærker, du kan købe, hvis du er interesseret i bæredygtighed.

En bæredygtig tørretumbler får både du og miljøet noget ud af. Hvis du gerne vil læse mere om tørretumblere, så klik her.

Køb det rigtige energimærke og spar penge

Når du køber ny elektronik til hjemmet, er det som en tommelfingerregel bedst at gå efter dem, der har energimærke A eller derover. I dag er der flere tørretumbler, der har det, så det skulle ikke være svært at vælge dem fra, der ikke har.

Med et bedre energimærke vil du også kunne mærke det på elregningen. Selv om de mere bæredygtige varianter er dyrere, når du køber dem, så viser de sig ofte billigere i længden. Det skyldes, at tørretumblere med energimærke A eller derover ikke bruger lige så meget strøm og koster derfor ikke lige så meget i længden. En tørretumbler er typisk en investering, man forventer at have i lang tid, så et godt energimærke kan hurtigt tjene sig ind i kroner og øre igen.

En tørretumbler, der stopper, når tøjet er tørt

Hvis man vil være sikker på, at tøjet bliver tørt i maskinen, så sætter man ofte tiden til lidt længere, end tøjet egentlig har brug for. Men gør man det igen og igen, så løber det efterhånden op i mange timer, hvor maskinen kører uden, at der er brug for det. På samme vis kender vi nok alle, at man har sat maskinen til at køre for lidt tid, så ens tøj ikke er helt tørt i sømmene.

Men det er det heldigvis råd for. I dag er det nemlig muligt at købe tørretumblere, der først stopper med at køre, når tøjet er tørt og derefter ikke længere. Det gør de ved at måle luftfugtigheden inde i tromlen, og når den når ned på en vis procent, så stopper tørretumblerne. På den måde spilder man ikke unødvendig energi på at have ens tørretumbler stå og tørre tøj, der allerede er tørt. Samtidig skal man heller ikke selv bruge energi til at gå ud og tjekke, om tøjet nu er tørt – for med denne funktion, så er det.

Disse to punkter er blot to ting, du kan kigge efter, når du skal være en mere miljø- og energivenlig tørretumbler. Som sagt er en tørretumbler en stor investering, så det er en rigtig god idé at sætte sig ind i, hvordan man kan få den bedste løsning, og hvilke mærker der sælger kvalitetstørretumblere. Vi ønsker dig god jagt på den næste tørretumbler.