Ved at købe en trampolin fik Mette sin søn til at dyrke mere motion

Mette havde længe gået og været lidt bekymret for sin 11-årige søn Victor. Hun mente ikke, at han dyrkede nok motion, og skolens sundhedsplejerske havde da også bekræfter dette. Børn skal jo gerne have en times motion hver dag, havde sygeplejersken sagt. Problemet var bare, at Victor ikke var sportstypen, og de fleste former for sport interesserede ham ikke. Mette havde foreslået ham alt fra fodbold til kampsport. På nettet fandt hun diverse brochure, som hun troligt printede ud og viste for Victor ved aftensmaden. Men der var intet af det, som fangede ham.

 

Glade børn på en trampolin

Mette blev mere og mere frustreret, men en dag kom løsningen til hende ved et tilfælde. Mette var på vej hjem fra arbejde og cyklede forbi en have, hvor en gruppe børn var ude at lege. De grinede og hujede, og det var tydeligt, at de havde det smaddersjovt. Deres hoveder kom til syne over hækken, forsvandt og kom så til syne igen. Så fik Mette øje på trampolinen under dem, og hun tænkte med det samme på Victor. Trampolinen var en god måde at få motion på, samtidig med at det var sjovt. Det var en måde at få den daglige dosis motion til at blive lystfyldt. Da hun kom hjem og fremlagde idéen for Victor, var han helt med på den. Sammen søgte de på nettet for at finde den rigtige trampolin. De læste forskellige trampolin test, sammenlignede priser og til sidst bestilte de en trampolin.

Pludseligt blev det sjovt at dyrke motion

Trampolin testene havde talt sandt, og til Mettes store lettelse var Victor ganske tilfreds med sin trampolin. Så snart de var færdige med at samle og sætte den op, tog han den i brug. Fra køkkenvinduet holdt Mette øje med, hvordan han hoppede og hoppede med et kæmpe smil på læben. Hun behøvede ikke længere at tvinge ham til at dyrke motion. Nu sørgede han helt selv for det, og de fleste dage, når hun kom hjem fra arbejde, fandt hun ham på trampolinen. Hoppende med jubelråb. Og hun blev tit hentet ud til trampolinen, så Victor kunne vise hende de nye hoppetricks, han havde lært sig. Mette kunne se, hvordan trampolinen fyldte Victor med glæde og gav ham god portion motion.

Ved det næste besøg hos sundhedsplejersken kunne Mette stolt fortælle om, hvordan hende og Victor, ved at søge på nettet og læse forskellige trampolin test, havde fundet den helt rigtige trampolin og den helt rigtige motionsform for Victor. Mettes nabo, Pia, fik Mette til at skrive ned, hvor hun havde fundet de mange trampolin test, så Pia også kunne finde en god trampolin til sin datter. Både sundhedsplejersken, Mette og Victor var godt tilfredse. Victor fik dyrket mere motion, og Mette slap for at bekymre sig. Desuden slap hun for at være den sure mor, som tvang sin søn til noget, han ikke havde lyst til. Trampolinen viste sig at være den perfekte løsning for alle parter.